برگزاری نشست تخصصی «شاهنامه فردوسی و ادبیات قزاق» در دانشگاه فارابی آلماتی
نشست تخصصی «شاهنامه فردوسی و ادبیات قزاق» با حضور علی اکبر طالبی متین رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان در دانشکده شرق شناسی دانشگاه فارابی آلماتی برگزار شد.
نشست تخصصی «شاهنامه فردوسی و ادبیات قزاق» با حضور علی اکبر طالبی متین رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان در دانشکده شرق شناسی دانشگاه فارابی آلماتی برگزار شد.
یک استاد دانشگاه و زبان شناس با حضور در غرفه بنیاد سعدی بهعنوان مهمان ویژه در سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران گفت: در حال حاضر جمعیت میلیونی نسل دوم با والدین فارسی زبان، نیازمند راهکارهای جدیدی از آموزش زبان فارسی هستند.
نشست «توسعه فرامرزی زبان فارسی و مسئولیت اجتماعی ملی» با حضور استادان زبان و ادبیات فارسی و رایزن سابق فرهنگی ایران در روسیه در سرای ملل سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری زبان آوری از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی آنکارا به مناسبت بزرگداشت شاعر و حکیم حماسه سرا، حکیم ابوالقاسم فردوسی و دانشمند و شاعر بزرگ ایرانی، حکیم عمر خیام، مراسمی با حضور آقای محمد فرازمند سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه باتفاق هیات همراه، آقای علیرضا دانش نیا سرپرست رایزنی فرهنگی آنکارا، دانشجویان، اساتید و علاقمندان به فرهنگ و ادب فارسی برگزار کرد.
در چارچوب تفاهمنامه منعقده بین سرکنسولگری ایران و دانشگاه بصره، مرکز پژوهش و آموزش زبان فارسی در کتابخانه مرکزی این دانشگاه، افتتاح شد.
جشنواره سالانه ادبیات ترکیه به نام و یاد سیمین دانشور، نویسنده و محقق ایرانی در شهر ترابزون با شرکت ۱۸ کشور برگزار و نشان ادبیات ترکیه به دکتر سوگل مشایخی اهدا شد.
دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با بیان اینکه در دو سال گذشته به علت شیوع کرونا مراسم پاسداشت زبان فارسی در بیست و پنجم اردیبهشتماه چنانچه بایدوشاید برگزار نشد اظهار کرد: امسال امکان برگزاری مراسم، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، فراهم شده است. فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز از مدتی پیش ستادی اجرایی تشکیل داده و از نمایندگان تعدادی از وزارتخانهها و دستگاهها دعوت کرده است که در جلسات منظمی برای باشکوهتر برگزار شدن روز پاسداشت زبان فارسی برنامهریزی کنند.
وی گفت: از جملۀ وزارتخانههایی که در این ستاد حضور دارند وزارت آموزشوپرورش است که برنامههای مفصلی را پیشبینی کرده تا در مدارس، از پیشدبستانی تا دورۀ اول و دوم متوسطه برگزار کند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه شورای عالی آموزشوپرورش در جلسۀ دوشنبه، ۲۹ فروردین، تصویب کرد که زنگ زبان فارسی در روز ۲۵ اردیبهشت در مدارس سراسر کشور نواخته شود افزود: در این روز، در مدارس سراسر کشور برنامههای گستردهای درخصوص پاسداشت زبان فارسی برگزار میشود.
دکتر حداد عادل گفت: پیش از این، زنگ مدارس در سه مناسبت، یعنی اول مهر (بازگشایی مدارس و آغاز هفتۀ دفاع مقدس)، ۱۳ آبان (روز دانشآموز) و ۱۲ بهمن (روز بازگشت امام به میهن) نواخته میشد.
وی افزود: وزراتخانههای دیگری هم در این ستاد حضور دارند و هرکدام برنامههایی دارند که تا ۲۵ اردیبهشت برنامههایشان از طریق رسانهها اعلام خواهد شد.