زنجان میزبان کارگاههای آموزشی شعر «کلک خیال» میشود
کارگاههای آموزشی شعر «کلک خیال استانی» پنجشنبه (۲۸ دی ۱۴۰۲) در زنجان برگزار میشود.
کارگاههای آموزشی شعر «کلک خیال استانی» پنجشنبه (۲۸ دی ۱۴۰۲) در زنجان برگزار میشود.
علی رمضانی در محفل افتتاحیه هجدهمین جشنواره بینالمللی شعرفجر گفت: وجه مشترک همه ایرانیان گفتوگو به زبان شعر است و این حرکت آفرین است و الهام بخش. ما میتوانیم از طریق شعر گفتوگو کنیم و خاطره جمعی بسازیم.
ستاد ملی برگزاری سومین دوره بزرگداشت حکیم نظامی، اولین جشنواره موسیقی جوان نظامیخوانی را به دو صورت «خوانش» و «منظومهخوانی موسیقایی» برگزار میکند.
احسان شواربی از اتریش از بازشناسی و انتشار خوانش تازۀ سنگنبشتۀ مهمی از شمال پاکستان خبر داد که به نظر میرسد کهنترین کتیبۀ یادمانی شناختهشده به زبان فارسی نو باشد.
پژوهشکده زبان و ادبیات فارسیِ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشستی با شرح و عنوان زیر برگزار میکند:
نخستین پیشنشست همایش ملی بازتاب فرهنگ و هویت ایرانی در زبان و ادبیات فارسی
سخنرانان:
علیرضا شعبانلو
رمضان رضایی
دبیر نشست:
مریم شریفنسب
شنیه، 30 دیماه 402
ساعت: 10 تا 12
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
سالن ادب
پیوند ورود برخط(آنلاین) به نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-rnh-fla-h9c
نود و سومین نشست ماهانۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور استادان پیوسته و وابسته، اعضای هیئت عملی، پژوهشگران و جمعی از علاقهمندان با سخنرانی جویا جهانبخش، عضو وابستۀ فرهنگستان، با موضوع «سعدی در عالم سیاستنامهنویسی» برگزار شد.
نشست "رونمایی از مجموعه شش جلدی ترجمه کامل الصناعة الطبیة" روز چهارشنبه ۲۷ دی در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود.
ترجمه ارمنی دیوان حافظ (27 بهمنماه) با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان در مسجد کبود ایروان رونمایی میشود.
مرکز فرهنگی بینالمللی شهرکتاب، نشست ویژه « پل ادبی ایران و هند» را با همکاری بنیاد سعدی و استادان زبان فارسی اهل هند حاضر در دوره دانش افزایی بنیاد سعدی برگزار میکند.
نشست تخصصی «فرهنگها و دستور زبانهای فارسی نگاشته شده در شبه قاره هند» به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و با حضور رییس کتابخانه ملی و معاون پژوهش و منابع دیجیتال، کارشناس شبه قاره هند و جمعی از استادان زبان و ادبیات فارسی از کشور هند شرکت کننده در دوره دانش افزایی بنیاد سعدی برگزار شد.
نشست تخصصی زبان و ادبیات فارسی با سخنرانی استاد پورنامداریان، برای استادان هندی زبان و ادبیات فارسی حاضر در دوره دانش افزایی بنیاد سعدی در محل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
آیین نکوداشت دکتر میرجلال الدین کزازی؛ چهره ماندگار زبان و ادب فارسی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با حضور جمع زیادی از استادان، پژوهشگران و علاقه مندان به زبان و ادبیات فارسی در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) انجمن برگزار شد.
به همت مرکز تحقیقات فارسی خانه فرهنگ ج.ا.ا در دهلی نو، گروهی هفت نفره از استادان زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای هند برای گذراندن دوره دانش افزایی عازم ایران شدند.
رایزن فرهنگی هندوستان در ایران گفت: جایگاه زبان و ادبیات فارسی در میراث مردمان ما از اهمیّت ویژه ای برخوردار است.