۳۱ عنوان پژوهش در گروه ادبیات معاصر منتشر شده است

به گزارش روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سعید رفیعی خضری، سرپرست گروه ادبیّات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دربارۀ طرح‌های این گروه گفت: در حال حاضر طرحِ «سیر تحوّل ادبیّات ژورنالیستی در زبان فارسی» یکی از طرح‌های مهمِ در دست اقدام است که مرحلۀ اوّل آن مربوط به منابع دورۀ ناصری و مظفری انجام شده و در قالب یک جلد کتاب به چاپ رسیده است.

او افزود: در مرحلۀ دومِ این طرح، در دو بخش، به قلم‌های ژورنالیستیِ عصر انقلاب مشروطه پرداخته شده که بخش اوّل آن در قالب یک جلد کتاب به چاپ رسیده است و به‌زودی بخش دوم آن نیز در قالب یک جلد کتاب منتشر خواهد شد.

به گفتۀ سرپرست گروه ادبیات معاصر، اهمیت مطبوعات زبان فارسی در این است که تا دهۀ ۱۳۴۰ شمسی، پژوهشگران بیش از انتشار کتاب، مایل به نشر مقالات و نوشتارهای خود در جراید بودند؛ از این‌رو مطبوعات حاوی گنجینۀ پرمایه‌ای از نوشته‌های تاریخی و ادبی شدند که لابه‌لای صفحات آن‌ها در معرض فراموشی‌اند.

رفیعی‌خضری درباره طرحِ «استخراج، گردآوری و پردازش واحدها و عبارت‌های اصطلاحی در ادبیّات داستانی و نمایشی» گفت: این طرح نیز در مرحلۀ اوّل مربوط به دورۀ ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ شمسی انجام و در قالب فرهنگ اصطلاحات زبانی، جلد اوّل به چاپ رسیده است و هم‌اکنون در مرحلۀ دوم مربوط به دورۀ ۱۳۰۰ تا ۱۳۱۰ شمسی در حال انجام است که دفتر اوّل آن در قالب یک جلد کتاب به‌زودی به دست چاپ سپرده خواهد شد.

او همچنین درباره طرح‌هایِ «ایران‌شناسی در کشورهای آلمانی‌زبان» و‌ «فرهنگ ایدیم‌ (idiom)ها» گفت: حاصل طرح اوّل هم‌اکنون در قالب یک جلد کتاب به چاپ رسیده است. افزون بر این طرح‌ها، چاپ و انتشار نشریۀ «بازخوان» نیز از کارهایی است که تاکنون به‌صورت پیوسته در گروه ادبیّات معاصر انجام شده است.

به گفتۀ رفیعی خضری، در گروه ادبیات معاصر، تاکنون چندین طرح و برنامۀ پژوهشی به فرجام و در قالب ۳۱ مجموعه‌کتاب‌ و دفتر‌ به چاپ رسیده است.

او افزود: سیر تحوّل ادبیّات داستانی و نمایشی (در دو جلد)، معرفی و بررسی آثار داستانی و نمایشی (در سه دفتر)، مروری بر تاریخ‌نگاری ادبیّات معاصر (در چهار دفتر)، فرهنگ واژه‌ها و عبارت‌های اصطلاحی در ادبیّات داستانی و نمایشی (در یک جلد)، کتاب‌شناسی نقد و بررسی ادبیّات داستانی معاصر (در دو دفتر)، («صد سال دگر» و «نوای کاروان» دو دفتر از اشعار منتشرنشدۀ نیما یوشیج). از جمله آثاری است که تاکنون در این گروه منتشر شده است.

 گفتنی است، گروه ادبیّات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی از سال ۱۳۸۴ با مدیریت زنده‌یاد استاد احمد سمیعی (گیلانی) و با هدف اصلیِ بالابردن سطح آشنایی جامعۀ ادبی کشور با شئون گوناگون ادبیّات معاصر کار خود را آغاز کرده است.


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی