«گلستان سعدی» و «کلیله و دمنه» حلقه ارتباط فرهنگی مردم ایران و هند هستند

مدیر مرکز تحقیقات زبان فارسی بنیاد سعدی در دهلی نو با اشاره به کتاب کلیله و دمنه و گلستان سعدی که قرن‌­ها حلقه ارتباط مردم و فرهنگ ایران و هند بوده و هستند، گفت: این دو کتاب منثور نمونه برجسته نثر فارسی هستند که دو ملت با هوشمندی از این سرچشمه‌های فرهنگ و زندگی و معنویت بهره جسته­‌اند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، نشستی علمی ـ ادبی در گروه زبان و ادبیات فارسی جامعه ملیه اسلامیه با حضور شاعران و استادان اعزامی از ایران برگزار شد.

در آغاز این نشست علمی، زهره خاتون از استادان گروه زبان و ادبیات فارسی جامعه ملیه اسلامیه، استادان و شاعران ایرانی حاضر در نشست را معرفی کرد و به مهمانان خوشامد گفت.

در ادامه، سید کلیم اصغر مدیرگروه ادبیات فارسی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه ضمن اظهار خرسندی از  سفر گروه شاعران ایرانی در دانشگاه، آمد و رفت استادان و شاعران و نویسندگان زبان فارسی به محیط‌­های دانشگاهی  هند را اقدامی بسیار مثبت توصیف کرد و گفت: این رفت و آمدها آثار و نتایج بسیار نیکی در پی دارد و باعث تبادل تجربه و درک درست استادان و دانشجویان زبان فارسی از تحولات زبان فارسی در دوران جدید می­‌شود.

وی، با ارائه گزارشی از تحولات اجتماعی ایران و پیوستگی­‌های فرهنگی آن به بیان ویژگی­‌های تحولی پرداخت که نیمایوشیج در شعر فارسی پدید آورده است.

در ادامه نشست، قهرمان سلیمانی مدیر مرکز تحقیقات زبان فارسی بنیاد سعدی در دهلی نو، نثر فارسی را گزارش دهنده حیات اجتماعی و تاریخی و فراز و فرودهای زندگی مردم ایران در این پهنه توصیف کرد که به شایستگی از عهده این روایت برآمده است.

وی با اشاره به کتاب کلیله و دمنه و گلستان سعدی که قرن‌­ها حلقه ارتباط مردم و فرهنگ ایران و هند بوده­‌اند، گفت: این دو کتاب منثور نمونه برجسته نثر فارسی هستند که دو ملت با هوشمندی از این سرچشمه‌های فرهنگ و زندگی و معنویت بهره جسته­‌اند.

مدیر مرکز تحقیقات زبان فارسی بنیاد سعدی در دهلی نو، نثر معاصر فارسی را جاندار و عمیق و اثرگذار و توانمند دانست که به درستی از عهده بیان پیچیده­‌ترین مفاهیم اندیشگی و عاطفی برمی‌­آید و این نشانه توانمند شدن زبان فارسی معاصر است.

در این مراسم شعرای اعزامی قربان ولیی، حامد محقق، زهیر توکلی، نغمه مستشار نظامی و تعدادی از استادان و دانشجویان هندی اشعار خود را قرائت کردند.


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی