سامفا (سنجش استاندارد مهارتهای فارسی)
سامفا نام اختصاری سنجش استانداردهای مهارتهای فارسی مهمترین آزمون بسندگی در زبان فارسی است.
سامفا به سنجش استاندارد مهارتهای زبانی افراد، بدون اینکه در کجا و با چه کتابی زبان فارسی را یادگرفته اند، می پردازد. سامفا در زبان فارسی، مانند آزمون های تافل و آیلتس در زبان انگلیسی است. این آزمون به همت مرکز همکاریهای علمی بینالمللی، سازمان سنجش آموزش کشور و اداره ی کل دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری استادان برجسته دانشگاهها و موسسات علمی کشور طراحی و اجرا شدهاست. برای این آزمون چارچوب علمی و سند پشتیبان تهیه شدهاست که توسط مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم منتشر میگرد د.
علاوه بر آن، این آزمون از امتیاز داشتن آزمون مهارت گفتاری نیز برخوردار است که پس از ضبط تولیدات فارسی آموزان همراه با سایر مهارتهای خوانداری، شنیداری و نوشتاری در سازمان سنجش آموزش کشور ارزیابی میگردد. آزمون سامفا یکی از ملاکهای تحصیل در دانشگاههای جمهوری اسلامی است. طبق آییننامههای مصوب، تمام دانشجویان غیرایرانی داوطلب تحصیل در دانشگاه های کشور باید در این آزمون شرکت کنند. این آزمون از دو بخش عمومی و دانشگاهی تشکیل شدهاست. از کاربردهای آزمون عمومی سامفا تعیین سطح تسلط زبان فارسی برای آن دسته از اتباع غیرایرانی است که قصد تحصیل در مدارس آموزش و پرورش، اقامت، کار و فعالیت تجاری، تأسیس دفاتر بینالمللی و … در جمهوری اسلامی ایران دارند. این آزمون حداقل ۳ بار در سال در ماههای دی، خرداد و شهریور برگزار میشود. از سال آینده نیز این آزمون در داخل کشور و کرسیهای زبان فارسی خارج ازایران بهطور همزمان برگزار خواهد ش د.
مشخصات آزمون
هر مهارت در این آزمون دارای ۶۰ امتیاز است که در مجموع ۲۴۰ امتیاز میگردد. مهارتهای شنیداری و خوانداری هریک ۳۰ پرسش و آزمون نوشتاری دارای دو موضوع است که ۱۸۰ دقیقه به طول میانجامد. برای مهارت گفتاری نیز ۱۵ دقیقه در نظر گرفته شدهاست. برای نخستین بار این آزمون استاندارد به صورت متمرکز در دانشگاههای کشور در روزهای پنجشنبه و جمعه ۵ و ۶ دی ماه ۱۳۹۶ در دانشگاههای بینالمللی امام خمینی (ره)، تهران، اصفهان، فردوسی مشهد و بوعلی سینای همدان برای دانشجویان و فارسیآموزان غیرایرانی با حضور بیش از ۶۵۰ داوطلب برگزار شد. این داوطلبان در آزمونهای مهارتهای شنیداری، خوانداری و نوشتاری و مهارت گفتاری شرکت کردند. از مجریان نخستین آزمون سامفا در هشتمین نشست سراسری معاونان بینالملل دانشگاه ها توسط قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری تقدیر گردید. ضمناً پنجمین آزمون سنجش استانداردهای مهارتهای زبان فارسی در صبح و بعد از ظهر روز جمعه ۱۶ شهریور ماه ۹۸ برگزار شد که اطلاعات تکمیلی متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.آزمون مذکور در صبح و بعدازظهر روز جمعه مورخ ۱۵/۰۶/۱۳۹۸ همزمان با حوزه های داخل کشور در حوزه های امتحانی خارج کشور نیز به شرح ذیل برگزار شد: عراق: اربیل، نجف؛ لبنان: بیروت؛ ترکیه: آنکارا؛ سوریه: دمشق.
اهداف و کاربرد آزمون
این آزمون تنها آزمون رسمی زبان فارسی است که مورد تایید دانشگاهها و شرکت های ایرانی و غیرایرانی است.
- سطحبندی دانش و مهارتهای زبانی دانشجویان و داوطلبان علاقهمند به زبان فارسی در دنیا
- ورود دانشجویان غیرایرانی برای تحصیل در دانشگاهها و مراکز علمی کشور
- استانداردسازی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان
تبصره ۱: این آزمون میتواند برای سایر موارد مورد نیاز دستگاههای دیگر برای اتباع غیرایرانی از جمله دریافت روادید کار، دریافت اقامت، تأسیس دفاتر در ایران و … نیز مورد استفاده قرار میگیرد. تبصره ۲: تنها ملاک پذیرش دانشجویان غیرایرانی تحصیل در دانشگاهها و مراکز علمی کشور، شرکت در آزمون سامفا و کسب حد نصاب آن مدرک قبولی (سامفا) است.
کارنامه و مدرک سامفا
کارنامه ی سامفا را میتوان با وارد کردن اطلاعاتی همچون شماره ی داوطلبی و شماره ی گذرنامه از تارنمای سازمان سنجش آموزش کشور بارگیری کرد. مدرک سامفا به نشانی که در هنگام نام نویسی اعلام کرده اید، ارسال می گردد.
سازمان سنجش آموزش کشور ایران گواهی این آزمون را به دو زبان فارسی و انگلیسی صادر میکند که دارای اعتبار ۲ ساله است.
نظرات (۰)