رسمالخط پارسی حافظ و نگهدار زبان فارسی است
یکی از اساتید خوشنویسی در نشست «شنبههای شعر و ادب فارسی» در بغداد از رسمالخط فارسی بعنوان وجه مشترک فرهنگی ایرانیها و عراقیها یاد کرد و گفت: رسمالخط پارسی در همه برهههای تاریخی نگهدار زبان فارسی بوده است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، بیست و یکمین نشست از سلسله نشستهای علمی تخصصی «شنبههای شعر و ادب فارسی» در عراق با موضوع «خط فارسی» به همت رایزنی فرهنگی ایران و نمایندگی بنیاد سعدی در عراق و انجمن فارسیدانان جوان عراق به صورت مجازی برگزار شد.
کتیبههای فارسی در عتبات از میراث مشترک فرهنگی ایران و عراق حکایت دارد
در ابتدای نشست، بهزاد نجفپور، استاد خوشنویسی و مدیریت علمی نشست ضمن بررسی ابعاد هنری زبان، خط و نگارش فارسی در سخنانی، گفت: خط فارسی میراث تمدنی ایران است که پس از اسلام با فرهنگ ایران اسلامی نیز در آمیخته شده به راستی وجه مشترکی فرهنگی ما و عراقیها به حساب میآید. نقش بستن کتیبههای فارسی در عتبات مقدسه عراق و هنر مینیاتور و رسمالخط ایرانی در برخی مساجد این کشور همسایه از جمله مصادیق بارز این ادعا هستند.
وی مطالب خود را با بیان تاریخچهای از سیر شکلگیری و تطور زبان و خط فارسی ارائه کرد و انواع خطوط و رسمالخطهای فارسی مانند رقعی، نسخ، ثلث، ریحان، تعلیق و.. را برای مخاطبان به فرهنگ ایران زمین تشریح کرد.
این استاد خوشنویسی در پایان با قرائت اشعاری، خط و هنر نگارش پارسی را حافظ و نگهدار زبان فارسی مطرح نمود و به نقش هنرمندان در پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در هنرهای مختلف اشاره داشت.
در ادامه نشست، محمدجواد نجفی، مسئول بخش علمی دانشگاهی رایزنی فرهنگی کشورمان ضمن یادآوری عناوین نشستهای شنبههای شعر و ادب فارسی سال گذشته، هدف از نشستهای جدید را آشنایی و بیان موضوعات تخصصی و فنی زبان فارسی بیان کرد.
وی افزود: سال پیش در این نشستها، مفاخر و بزرگان زبان و ادبیات فارسی در اعصار مختلف تاریخی را به جامعه فارسیدانان و فارسیدوستان عراق توسط نمایندگی بنیاد سعدی در عراق در قالب بیست نشست علمی تخصصی معرفی کردیم و امسال نیز برنامه داریم، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید به موضوعات تخصصی و فنی زبان و ادبیات زبان فارسی بپردازیم.
در پایان، جاسم ردام، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بغداد ضمن تأکید بر ضرورت تداوم و اهمیت نشستهای علمی تخصصی در حوزه زبان و ادبیات فارسی، پیشنهاد برگزاری دوره خوشنویسی در دانشگاه بغداد در سال تحصیلی جدید و نیز توزیع کتب تمرین خط فارسی به عنوان بخشی از کارورزی دانشجویان زبان و ادبیات فارسی را ارائه داد.
در این نشست، اعضای شرکتکننده ضمن بیان سؤالات در حوزه خط فارسی، نقطه نظرات خود را ارائه کردند.
نظرات (۰)