دفاع مقدس درون مایه شعر فارسی را غنی کرد / شعر دفاع مقدس پرچمدار هشت سال ایستادگی است
علی اصغر جعفری با بیان اینکه انقلاب اسلامی منجر به تجدید حیات شعر، ادبیات، سینما، موسیقی و تئاتر شد، گفت: دفاع مقدس درون مایه شعر فارسی را غنی و دریچه شعر فارسی را گشود، شعر دفاع مقدس پرچمدار هشت سال ایستادگی است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست رونمایی از پوستر بیست و پنجمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس پیش از ظهر امروز دوشنبه 29 خرداد با حضور علی اصغر جعفری، معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس، سردار عباس بایرامی رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و حجت الاسلام محمدحسین انصاری نژاد دبیر علمی کنگره شعر دفاع مقدس در سالن اجتماعات بنیاد راهیان نور برگزار شد.
در این نشست «علی اصغر جعفری»، معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: یاد همه بزرگان شعر انقلاب و دفاع مقدس که در میان ما نیستند را گرامی می داریم، شعر دفاع مقدس مشحون از تلاش ها و مجاهدت های آنهاست، شعرایی مثل شهریار، حمید سبزواری، استاد اوستا، طاهره صفارزاده، نصرالله مردانی، حسن حسینی، قیصر امین پور، احمد عزیزی، سلمان هراتی، سپیده کاشانی، احمد زارعی و همه عزیزانی که سهم عظیمی بر گردن ما دارند.
وی افزود: در سال های دهه 90 شورایی به نام «گام» وجود داشت که بزرگان شعر در آن حضور داشتند و قرار بود از بزرگان حوزه شعر تجلیل شود و در همین راستا بزرگان قلم زدند و در راویان صبح از بزرگان حوزه شعر تجلیل شد و این برنامه از تلویزیون نیز پخش شد.
معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس اظهار کرد: شعر یکی از گونه های فاخر و الهام بخش است و گوهر شعر همان قدر که الهام بخش است اگر در دست نااهلان قرار بگیرد، مخرب است. شعر و ادبیات فارسی علی رغم هجمه دشمنان به خاطر بزرگانی مثل فردوسی، سعدی، حافظ و... در مقابل تندبادها ایستاد و در انقلاب اسلامی به ساحل امن رسید. دوران انقلاب دوران بالندگی شعر فارسی است.
وی خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی منجر به تجدید حیات شعر، ادبیات، سینما، موسیقی و تئاتر شد و دفاع مقدس بخشی از این کتاب مشعشع انقلاب است و سهم ویژه ای در شعر دارد. دفاع مقدس درون مایه شعر فارسی را غنی و دریچه شعر فارسی را گشود، شعر دفاع مقدس پرچمدار هشت سال ایستادگی است، افتخارات ما در کلام شاعران و حماسه سرایی آنها تجلی یافت. شاعران در خط مقدم حضور پیدا می کردند و در شب های عملیات موج سازی می کردند و این نباید فراموش شود
علی اصغر جعفری تصریح کرد: نسل جوان خوبی در عرصه شعر و ادب تربیت شده و حجم کار افزایش پیدا کرده است اما احساسم این است که اتمسفر جامعه از شعر فاخر خارج شده است، اتمسفر مقداری از این عطر و بوی دفاع مقدسی خارج شده و نیاز به افشانه هایی دارد. نسبت به فضای امروز جامعه و ضرورت ها و مسایل اجتماعی چشم و گوش جامعه نیازمند این است که از مضامین شعر فاخر پر شود.
معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس با اشاره به ضرورتهای پرداختن به شعر و ادبیات دفاع مقدس در جامعه گفت: چقدر در سطح جامعه به نمادهای فاخر شعر انقلاب و دفاع مقدس پرداخته شده که مردم با آنها آشنا شوند، فضا به گونه ای شده است که جامعه از این موارد دور شده است راه صیقل دادن دل نسل جوان پرداختن به این موارد است. در این بخش کم کار شده است و این بر عهده مدیران فرهنگی است. حوزه های فرهنگی یک غفلت تاریخی دارند که باید در این بخش بیشتر کار ککند و به تجلیل از پیشگامان شعر انقلاب و دفاع مقدس اکتفا نکنند.
علی اصغر جعفری تاکید کرد: در حوزه شعر و ادبیات دفاع مقدس از مفاهیم و موضوعات از حالت خطی دربیاییم و باید جامعه احساس کند که یک اتفاقی دارد می افتد. مفاهیمی داریم که در کلام رهبر معظم انقلاب وجود دارد که باید به آن پرداخته شود. بحث ایران، پرچم و هویت که دشمن آنها را هدف قرار داده است و نسل جوان باید بیشتر با آنها انس بگیرد و این در ذهن ها نباید اتفاق بیفتد باید در هنر اتفاق بیفتد بحث ولایت و ایمان و امید نباید فراموش شود، در دوره انقلاب این بار را شعرا به دوش کشیدند،شهدا و مقاومت نباید در غوغاها به فراموشی سپرده شوند.
وی با اشاره به پرداختن به نقش زن ایرانی مسلمان در شعر و ادبیات دفاع مقدس گفت: الگوی سوم زن ایرانی مسلمان، زنی که با همه شایستگی ها توانسته قله معنویت و توفیقات را کسب کند و دشمن تلاش می کند آن را خفه کند؛ کنگره شعر دفاع مقدس باید به این الگوها بپردازد و گفتمان سازی کند. گفتمان سازی ماموریت کنگره شعر دفاع مقدس است که نیاز به بررسی و برنامه ریزی جدی دارد.
نظرات (۰)