بیش از هزار واژه در زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند

احمدی در جمع دانشجویان و استادان دانشگاه سیریل و متدئوس بلغارستان گفت: بیش از هزار واژه فارسی در زبان امروز بلغاری وجود دارد که ریشه‌های انتقال آن به زبان‌های واسط عربی و یا عثمانی برنمی‌گردد؛ بلکه کاربست و شکل زبانی آن‌ها نشان می‌دهد که این واژگان مستقیما در طول تاریخ باستان از سرزمین مادری ایران به بلغارستان آمده‌ است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مسعود احمدی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان به دعوت رئیس دانشگاه سیریل و متدوئوس شهر تاریخی ولیکوترنوا عازم این شهر شد و در سمینار علمی و تاریخی به بیان ویژگی‌های تاریخ و تمدن ایران پیش از اسلام و نقش و تأثیر ایرانیان در تمدن جهانی و جایگاه ایران و ایرانیان در ماندگاری و آزادی یهودیان در طول تاریخ پرداخت.

وی افزود: ایرانیان هیچگاه در طول تاریخ بت پرست نبوده‌اند. دین ایران باستان و شخص زرتشت به عنوان یکی از قدیمی‌ترین ادیان و پیامبران جهان در بسیاری زمینه‌ها پیشرو بوده‌اند و شعار پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک در واقع شعار همه پیامبران از موسی و عیسی تا پیامبر اکرم(ص) بوده است.

رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: از منظر علمای ادیان دین از ابتدا تا به انتها یک خط سیر واحد اما رو به رشد دارد و همه انبیا برای گفتن یک مطلب و یک موضوع ولیکن با بیان‌های متناسب با زمان خویش آمده‌اند. قرن‌ها قبل از آیین‌های بودایی و کنفسیوسی و تائویی و حتی قبل از آیین‌های هند، زرتشت پیام آور صلح و دوستی و محبت و آزادی بوده است و ایران مهد ازادی و گفت‌وگو بوده است.

وی ابراز کرد: در زمانی که بسیار از اقوام به واسطه خونریزی افتخار می‌کردند ایرانیان افتخارشان ابادی و حفظ محیط زیست و همنوع دوستی بوده‌اند.

احمدی در ادامه، بیان کرد: تاریخ گواه آن است که ایرانیان نقش بسیار ارزنده و مؤثری در آزادی و احترام برای همه ادیان و به ویژه یهودیان ایفا کرده‌اند و زمانی که یهودیان اسیر در بابل تاریخی بوده‌اند کوروش هخامنشی به آنها آزادی و اختیار داد تا به هرکجا می‌خواهند بروند.

ایران؛ مهد آزاد اندیشی و حکمت الهی 

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: سرزمین ایران مهد آزاد اندیشی و حکمت الهی است. کتیبه تاریخی فرمان آزادیبخش کوروش، امروز نشانه منحصر به فرد تمدن درخشان ایرانی در جهان است. توجه به نور و آتش در ایران باستان به عنوان نمادهای خداوند یکتا مطرح بوده است و ایرانیان به نور و آتش به عنوان مظهر پاکی و راستی نگاه می‌کردند و این نماد حتی در شاهنامه نیز آمده است؛ در جاییکه سیاوش باید پاکی خود را از طریق عبور از روی آتش نشان دهد و این کار را نیز می‌کند.

وی اظهار داشت: نمادهای عمو نوروز، ننه سرما، چهارشنبه سوری و شب یلدا نیز از جمله میراث‌های کهن ایرانی هستند که با ورود به دیگر فرهنگ‌ها بتدریج تبدیل به بابانوئل و بابا مارتا و شب کریسمس شده‌اند. از این رو باید گفت که باورهای ایرانی باورهای جهانی هستند و میراث جهانی محسوب می‌شوند.

احمدی عنوان کرد: ایران پس از اسلام دانشمندان زیادی به دنیا معرفی کرده است. میراث فکر بوعلی سینا، فارابی، خواجه نصیر الدین طوسی، رازی، ملاصدرا تا حافظ و سعدی و مولانا و فردوسی و عطار و خیام و ده ها شخصیت دیگر همه نشانگر عظمت و اهمیت این تمدن بزرگ است.

رایزن فرهنگی کشورمان خاطرنشان کرد: تمدن ایرانی و تمدن بلغار با هم قرابت و پیوستگی تاریخی دارند و خان اسپاروخ به عنوان مؤسس بلغارستان بزرگ خودش یک ایرانی با نام ایرانی است.

وی یادآور شد: بیش از هزار واژه فارسی در زبان امروز بلغاری وجود دارد که ریشه‌های انتقال آن به زبان‌های واسط عربی و یا عثمانی برنمی‌گردد؛ بلکه کاربست و شکل زبانی آن‌ها نشان می‌دهد که این واژگان مستقیما در طول تاریخ باستان از سرزمین مادری ایران به بلغارستان آمده است.

این مراسم با اجرای طرح پرسش و پاسخ به پایان رسید.


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی