همایش آواشناسی و واج شناسی زبان ها و گویش های ایرانی برگزار شد
همایش آواشناسی و واج شناسی زبان ها و گویش های ایرانی روز چهارشنبه ۱۸ اسفند ماه در دانشکده ی ادبیات و علوم انسانی به صورت برخط، برگزار شد.
دکتر وحید صادقی دبیر علمی همایش، درباره ی اهمیت برگزاری این همایش بیان کرد: گویش شناسی، حوزه ای از زبان شناسی است که با تکیه بر روش شناسی میدانی به بررسی علمی تنوع عناصر و الگوهای زبانی (واجی، صرفی، معنایی و غیره) و رابطه اش با توزیع جغرافیایی آنها می پردازد. استخراج تعمیم های زبانی در چهارچوب مطالعات گویش شناختی، مبتنی بر شواهدی است که از نظم حاکم بر شیوۀ به کارگیری الگوهای زبانی در یک گسترۀ جغرافیایی حاصل می شود. آواشناسی و واجشناسی به عنوان دو حوزۀ مهم زبانشناسی، به مطالعۀ علمی تعمیم ها و محدودیت هایی می پردازد که توصیفگر تنوع الگوهای آوایی در زبانهای بشری است با این تفاوت که آواشناسی به جنبۀ فیزیکی و کمّی آواهای گفتار توجه دارد، در حالی که واجشناسی تلاش می کند با تکیه بر جنبۀ ذهنی و کیفی آواهای گفتار، مدلی صوری و ریاضی گونه از عملکرد دستگاه گفتار به دست دهد
گفتنی است همایش ملی «آواشناسی و واجشناسی زبانها و گویش های ایرانی» در راستای شناخت هر چه بیشتر نظام آوایی زبانها و گویش های ایرانی و ارائۀ بهروزترین دستاوردهای پژوهشی در این زمینه برگزار شده است. در مجموعه مقالات این همایش، پژوهشهایی با موضوعات آواشناسی و واج شناسی گونه های زبان های ایرانی، آواشناسی آکوستیک و تجزیه و تحلیل سیگنالهای گفتاری، واج شناسی آزمایشگاهی و آواشناسی زبان شناختی و مطالعات نوایی گونه های زبان های ایرانی و موضوعات ارزشمند دیگر در دسترس استادان، پژوهشگران و علاقمندان رشتۀ زبانشناسی قرار گرفته است.
نظرات (۰)